Mẹo tải video làm ảnh bìa Facebook Page chỉ trong 5 bước

Informaciona tehnologija

Savjeti za preuzimanje video zapisa kao naslovnih fotografija Facebook stranice u samo 5 koraka

Video omot se vrlo često koristi sa Facebook stranicom. Hajde da naučimo kako da preuzmemo video zapise kao naslovne fotografije Facebook stranice.

Više od 500 miliona korisnika gleda 4 milijarde videa na Facebooku svaki dan. To je impresivan broj, zar ne? U poređenju sa slikama, video zapisi izgledaju privlačniji. Zajedno GhienCongListen džep odmah Preuzmite video kao naslovnu fotografiju na Facebooku da osvježite svoju ličnu stranicu privlačnijom.

Savjeti za preuzimanje video zapisa kao naslovnih fotografija Facebook stranice u samo 5 koraka

Oglas

Sadržaj
prvo. Šta je naslovni video na Facebook stranici?
2. Zašto koristiti video omot?
2.1. Predstavite svoj brend, proizvod ili uslugu
2.2. Ostavite utisak
2.3. Pokažite svoj tim
3. Smjernice za Facebook naslovne videozapise
4. Kako preuzeti video zapise kao Facebook naslovne fotografije pomoću Wave.video
4.1. Korak 1. Postavite format naslovnice za Facebook
4.2.
4.3. Korak 2. Odaberite video ili sliku koju želite pretvoriti u naslovnicu vašeg videozapisa
4.4. Korak 3. Dodajte tekst omotu videa
4.5. Korak 4. Kombinirajte sa više video zapisa ili slika
4.6. Korak 5. Preuzmite i podijelite
5. Ideje za naslovne videozapise na Facebooku
6. Sažetak dobrih savjeta za preuzimanje videozapisa kao naslovnih fotografija na Facebooku
7. Kako preuzeti video kao naslovnu fotografiju Facebook stranice
8. Brza pitanja i odgovori o Facebook naslovnim videozapisima

Šta je naslovni video na Facebook stranici?

Naslovni video je kratak video koji se pojavljuje na vrhu Facebook stranice. Trenutno samo Facebook stranica zvanično podržava video omot. Iako lični Facebook može postaviti i naslovne video zapise, način na koji se to radi je malo komplikovano jer mora koristiti trikove da prevari Facebook.

Dakle, pitanje je šta naslovni video znači za Facebook stranicu?Savjeti za preuzimanje video zapisa kao naslovnih fotografija Facebook stranice u samo 5 koraka

Oglas

Zašto koristiti video omot?

Facebook stranica često predstavlja firme, poznate ličnosti… Oni su potencijalni korisnici Facebooka i uvijek su podržani od strane Facebooka u promociji.

Zbog toga je video cover funkcija dizajnirana posebno za Facebook stranicu za preduzeća kako bi lako prenijeli poruku brenda, reklamirali događaj ili predstavili svoje proizvode.

BÀI VIẾT LIÊN QUAN  Bạn không thể nhắn tin cho tài khoản này trên Messenger là lỗi gì và cách khắc phục ra sao

Oglas

Vidjeti više:

 • Upute za promjenu imena Facebooka u 1 jednostavnu riječ
 • Izbrišite poruke na Messengeru jednim klikom

Predstavite svoj brend, proizvod ili uslugu

Bilo da se radi o uvidu u vaš portfolio, usluge ili novu liniju proizvoda, Facebook naslovni video snimci pružaju odličan način da prikažete svoje usluge i ono što vaši posjetitelji mogu ponuditi. Mogu očekivati ​​od vas. Četiri puta više potrošača bi radije gledalo video nego čitalo o vašem proizvodu, tako da je video efikasan.

Ostavite utisak

Video snimci sa naslovnim fotografijama na Facebooku odličan su način da ostavite odličan prvi utisak u roku od nekoliko sekundi. Prva stvar koju će kupac vidjeti kada dođe na vašu stranicu je naslovna stranica, a vi to možete iskoristiti da im date razlog da ostanu na stranici još malo.

Pokažite svoj tim

Angažirajte svoje klijente tako što ćete ih odvesti iza kulisa kako biste predstavili kulturu i etičke vrijednosti vaše kompanije. Ovo je još jedan način da privučete potencijalne klijente i uspostavite trajnu vezu koja vodi do prodaje.

Smjernice za Facebook naslovne videozapise

Počnimo s nekim uputama sa Facebooka. Evo nekoliko pravila za naslovne videozapise:

 • Videozapis mora biti najmanje 820 x 312 piksela. Za najbolje rezultate odaberite video koji je 820 x 462.
 • Trajanje od 20 do 90 sekundi.
 • Video NE sadrži obmanjujući ili obmanjujući sadržaj. Takođe bi trebalo da imate razumevanje zakona o autorskim pravima.
 • Možete koristiti opciju za skrolovanje kroz 10 sličica za svoj naslovni video.

Ovo su maglovita pravila za preuzimanje videa kao naslovnih fotografija na Facebooku, ali kako napraviti video zapise s takvim omjerom, Facebook ne kaže. GhienCongListen će vas uputiti da to uradite.

Kako preuzeti video zapise kao Facebook naslovne fotografije pomoću Wave.video

Korak 1. Postavite format naslovnice za Facebook

Savjeti za preuzimanje video zapisa kao naslovnih fotografija Facebook stranice u samo 5 koraka

Za početak, prijavite se na svoj Wave.video nalog. Ako već niste, prijavite se za besplatni Wave.video ovdje.

U Wave.video, savršen omjer za vašu Facebook naslovnu fotografiju je postavljen za vas. Dakle, sve što trebate učiniti je odabrati traženi format od svih dostupnih opcija.

Možete započeti na dva načina u nastavku.

Opcija 1. Prilagodite jedan od unaprijed dizajniranih video predložakaSavjeti za preuzimanje video zapisa kao naslovnih fotografija Facebook stranice u samo 5 koraka

Na stranici galerije predložaka odaberite jedan od unaprijed dizajniranih predložaka. Radi vaše udobnosti, koristite filter Popularni omjer širine i visine na lijevoj strani da vidite sve opcije proporcionalne veličine koje će odgovarati vašoj Facebook naslovnoj fotografiji.

Opcija 2. Kreirajte naslovnicu od nule.

Dobit ćete prazno platno na kojem možete osloboditi svoju kreativnost. Evo kako pristupiti ovom načinu rada.

Korak 2. Odaberite video ili sliku koju želite pretvoriti u naslovnicu vašeg videozapisa

Videozapis koji odaberete ovisit će o svrsi vašeg naslovnog videa. Ako je svrha videa da izgradi svijest o brendu, upotrijebite nešto novo, kao što je predstavljanje onoga što vaša kompanija radi. Ako promovirate događaj, ima smisla često mijenjati naslovnicu.

BÀI VIẾT LIÊN QUAN  TOP #5 Cách lấy lại Email đã xóa Tạm thời & Vĩnh viễn mới 2023 ✅

U uređivaču Wave.video postoji opcija da učitate vlastite medijske datoteke ili odaberete isječak iz ogromne ugrađene biblioteke.Savjeti za preuzimanje video zapisa kao naslovnih fotografija Facebook stranice u samo 5 koraka

Možete raditi sa video zapisima kao što možete sa fotografijama, što znači da možete pomerati video da biste izabrali savršen snimak ili zumirali ili umanjili.

Korak 3. Dodajte tekst omotu videa

Također možete dodati tekst na svoju Facebook naslovnu stranicu. Da biste bili sigurni da tekst izgleda dobro kada se postavi na vašu FB stranicu, morate biti sigurni da je tekst centriran tačno u centru video klipa. Na ovaj način zaista privlači pažnju publike.Savjeti za preuzimanje video zapisa kao naslovnih fotografija Facebook stranice u samo 5 koraka

Korak 4. Kombinirajte sa više video zapisa ili slika

U Wave.video možete dodati više isječaka u svoju priču. To znači da možete kreirati cijeli video dodavanjem više video isječaka ili slika. Ova funkcija može biti posebno korisna ako:

 • Preporučio bih kolekciju
 • Kreiranje slajdova za Facebook stranicu
 • Želite pokazati svoj proizvod iz različitih uglova
 • Samo dodajte još jedan klip svom videu i uredite ga kao prvi. Ne morate mijenjati skalu, Wave.video će to učiniti automatski umjesto vas.

Korak 5. Preuzmite i podijelite

Da preuzmete svoj fantastičan novi video idite na karticu Objavi. Videozapis će biti sačuvan u folderu Preuzimanja na vašem računaru.Savjeti za preuzimanje video zapisa kao naslovnih fotografija Facebook stranice u samo 5 koraka

Prije preuzimanja, uvjerite se da vaš video traje najmanje 20 sekundi. U suprotnom, Wave.video će automatski ponoviti video za vas.

Ideje za naslovne videozapise na Facebooku

Još uvijek ne znate šta koristiti kao naslovni video? Isprobajte ove video ideje:

Demo proizvoda Savršen naslovni video koji prikazuje vaše proizvode na djelu i demonstrira njihovu učinkovitost.

Posjetite svoju lokaciju – obilazak svih najboljih delova poslovanja kratak opis lokacije i aktivnosti kompanije.

Screencast – Ako prodajete dio softvera o kojem želite educirati svoje korisnike, nema boljeg načina nego da ga opišete na djelu.

Video meni – Ako ste restoran ili kafić, možete koristiti vizuelne menije da pokažete kupcima šta mogu da dobiju i da istaknete svoje najistaknutije proizvode.

Investicioni portfolio – Primijenite jednostavnu transformaciju na svoj portfelj umjesto da koristite samo sliku ili kolaž. Svaka uslužna kompanija to može lako iskoristiti.

Komercijalni video – Ponovo upotrijebite promotivni video i koristite Wave.video da biste mu promijenili veličinu prema specifikacijama naslovnog videa.

Logo animacija Ako još uvijek ne možete odlučiti što ćete koristiti, neka bude jednostavno. Koristite animiranu verziju vašeg logotipa s kratkim uvodom. Animirani logotipi i dalje izgledaju privlačnije od običnih logotipa, zar ne?

Evo kako možete iskoristiti prednosti Facebook-ove cool funkcije i početi s naslovnim videozapisima.

Sažetak dobrih savjeta za preuzimanje videozapisa kao naslovnih fotografija na Facebooku

Fokusirajte se na svoju publiku

Kada birate tip naslovnog videa koji želite da kreirate, razmislite kako da pokažete svojim kupcima ceo brend i šta će im pomoći da vas brzo razumeju. Kada se snađete, idite na Wave.video online editor i počnite stvarati.

BÀI VIẾT LIÊN QUAN  Cách tải CH Play về máy tính với kho ứng dụng phong phú

Neka videozapisi budu kratki i jednostavni

Možete koristiti video zapise do 90 sekundi, ali to ne znači da biste trebali. Pokušajte se suzdržati od stavljanja previše informacija u video. Istaknite glavne tačke na način koji je lak za razumevanje i pokušajte da bude što kraće.

Poziv na akciju

Na kraju naslovnog videa pozovite goste da isprobaju vašu uslugu, posjete vašu web stranicu, koriste kupon ili bilo koji relevantan poziv na akciju na osnovu vašeg videa.

Držite tekst u sredini

Vaš video može biti izrezan da odgovara različitim veličinama ekrana. Pobrinite se da vaša poruka ostane vidljiva tako što ćete tekst držati u centru videozapisa.

Koristite zvuk selektivno

Zvuk može pružiti bogatije video iskustvo, ali ne bi trebao biti toliko glasan da odvlači pažnju posjetitelja od poruke ili ih zaustavlja u gledanju.

Dodajte titlove govoru

Jeste li znali da se naslovni videozapis reproducira sa isključenim zvukom prema zadanim postavkama i gledaoci mogu uključiti zvuk videa u donjem desnom uglu? Dakle, dodavanje titlova ako koristite video za razgovor ili bilo koju vrstu videa koji se odnosi na govor je neophodno.

Kako preuzeti video kao naslovnu fotografiju Facebook stranice

Slijedite ove korake da dodate svoj novokreirani naslovni video na svoj profil:

 • Na vašoj Facebook stranici kliknite Dodajte omot ili Promijenite poklopac u gornjem lijevom dijelu vaše naslovne fotografije.
 • Odaberite Otpremite fotografiju/video gore ako imate video na svom računaru. Ako ste već postavili video na svoju Facebook stranicu, odaberite Odaberite iz Video zapisa.
 • Nakon što otpremite ili odaberete svoj videozapis, promijenite položaj videozapisa tako da dio koji želite centrirati bude u sredini. Možete prevući i ispustiti da postavite video, a zatim kliknite sljedeći.
 • Dodajte sličicu prije nego što objavite svoj video. Odaberite iz kolekcije okvira za svoj video koristeći strelicu lijevo i desno.
 • Kliknite Objavi.

Brza pitanja i odgovori o Facebook naslovnim videozapisima

Evo nekoliko često postavljanih pitanja o Facebook naslovnim videozapisima:

Koliko dugo treba da bude naslovni video na Facebooku?

Vaš naslovni video može biti dugačak između 20 i 90 sekundi, ali je važno da brzo privučete pažnju svoje web lokacije u prvih nekoliko sekundi.

Reproduciraju li se na mobilnim uređajima Facebook naslovni videozapisi?

Da, Facebook naslovni videozapisi se reproduciraju na svim mobilnim uređajima.

Ko može vidjeti naslovne videozapise na Facebooku?

Facebook naslovni video je sličan Facebook naslovnoj fotografiji koja je uvijek javna i bit će vidljiva svakome ko posjeti vašu Facebook stranicu.

Mogu li da izbrišem Facebook naslovni video?

Možete izbrisati Facebook naslovne videozapise.

Iznad su sve korisne informacije i uputstva o tome kako preuzeti video zapise kao naslovne fotografije Facebook stranice. GhienCongList vam želi uspjeh i nemojte pritiskati Like & Share ako smatrate da je korisno. Ne zaboravite ostaviti komentar u odjeljku za komentare kako biste dali svoje povratne informacije.

Pogledajte Wave.video

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

© 2023 reehunt - WordPress Theme by WPEnjoy